HEXAFOTO: Légifotózás - Világunk a magasbólEz egy hiánypótló blog a magyar internet világában. Léteznek különféle terepjárós és Land Roveres klubok, baráti társaságok, de talán egyik sem mutatja be úgy a Defendert, mint ahogy én szeretném. Ez a blog nem csak arról szól, hogy hová megyünk, merre utazunk, nem ez lesz az elsődleges, persze ez is gyakran elő fog fordulni. Többnyire technikai, bemutató jellegű lesz, némi szerelés, magyarországi import, regadó, és egyebek története, gondok, örömök, minden ami majd vele jár. Az egész csak egy szubjektív történet, milyen is egy Defender a mindennapokban, támpont azoknak, akik szintén szeretnének maguknak egy ilyen járművet.
Jó olvasást kívánok minden Látogatómnak!

Cégfóliázást neki!

2011.12.11. 20:00

Megfigyeltem, hogy bámulnak az emberek, de vajon mit? Jobb oldalon a kormány? Ritka jelenség ez az autó? Netán hülye képeket vágok vezetés közben? Kalap van rajtam?

Jó ideig ezt a jelenséget úgy próbáltam kezelni, hogy úton-útfélen ráköszöntem jó nagyokat, vagy csak simán integettem az embereknek. Jó szórakozás vezetés közben világvégi kis falukban ilyennel vicceskedni. Az áldozatnak nem fáj, nem esik rosszul, maximum szerzek neki egy fejtörős 1 percet "...vajon ez meg ki a fene lehetett...". Nekem meg gyorsabban telik az idő egy hosszú út során. Skóciában, illetve az Egyesült Királyságban nem különösebben feltűnő a jármű, hiszen van belőle rengeteg, ahogy viszont távolodtunk Európán keresztül, egyre kevesebb volt belőle, annál feltűnőbb volt az embereknek.

A céggel kapcsolatos terveim már az autó előtt megvoltak. Sokan megnézik a gépet itt Magyarországon, így csak megerősödött bennem az a régi szándék, hogy meg kéne dobni némi reklámmal az oldalát.

Az egész persze úgy indult, hogy megterveztem a cég arculatát (weblap, logo, szlogen, mottó, szövegek, stb). Aztán elkezdtem sakkozni, hogy hová mit? Felhasználható nagy és látványos felületek csak az oldalán vannak (de ott nagyon sok), illetve hátul a pótkerék-védő. Íme itt az első hevenyészett terv a dologról:

Aztán ezzel elkezdtem bombázni a környékbeli kivitelezőket, hogy ki-mennyiért? Igen nagy volt a szórás, a legolcsóbb és a legdrágább között többszörös különbség volt. A fájlokat, betűtípust vektografikusan megkapta a kivitelező, majd tulajdonképp innentől 1 nap alatt elkészült a dolog. A hátsó pótkerék-védőn lévő szöveget eltakartuk egy sima fekete fóliával, majd a fehér felirat-fólia arra került. Így nézett ki utoljára, közvetlenül a fóliázás előtt, nagylemosás után:

A fóliázás után pedig ez lett végeredmény:

Nem pont cégfóliázás, de fóliázás. Kapott még a 3 hátsó ablak is egy kis sötétítést. Erre legfőképp azért volt szükség, hogy az autó hátuljában megaludva ne legyen olyan feltűnő látvány a reggeli ébredés közben a kitakart hátsóm, illetve a tátott szájjal való félálom-horkolás...:-) Ez látható a fenti képen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://defender.blog.hu/api/trackback/id/tr483308994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása