HEXAFOTO: Légifotózás - Világunk a magasbólEz egy hiánypótló blog a magyar internet világában. Léteznek különféle terepjárós és Land Roveres klubok, baráti társaságok, de talán egyik sem mutatja be úgy a Defendert, mint ahogy én szeretném. Ez a blog nem csak arról szól, hogy hová megyünk, merre utazunk, nem ez lesz az elsődleges, persze ez is gyakran elő fog fordulni. Többnyire technikai, bemutató jellegű lesz, némi szerelés, magyarországi import, regadó, és egyebek története, gondok, örömök, minden ami majd vele jár. Az egész csak egy szubjektív történet, milyen is egy Defender a mindennapokban, támpont azoknak, akik szintén szeretnének maguknak egy ilyen járművet.
Jó olvasást kívánok minden Látogatómnak!

Épp szabad volt az a hétvégénk, így nem hagyhattuk ki, hogy ellátogassunk a somogybabodi terepjárós őrületre. Soha nem voltunk még ezen a rendezvényen, semmit nem tudtunk róla, hogy hol találjuk, a GPS-nek csak annyit adtunk meg, hogy "Somogybabod"...

A faluhoz közeledve nem volt nehéz dolgunk. Rendkívül száraz idő volt, így már kilométerekről láttuk azt a sokszáz méter magas porfelhőt, amit követni kellett. A rendezvényre érve a jegyváltásnál kapásból opció volt, hogy mi dagonyázni jöttünk. Persze nem ezt történt, még véletlenül sem volt kedvem a sárgödörbe járatni Lujzát, szépen a parkolóban hagytuk, mi pedig mentünk röhögni a sok idiótán.

 

 

 

 

A parkolón átvágva (persze nem csak úgy egyenesen, hanem keresztben a sorokban járva) sok érdekes vasat találtunk. Volt ott minden, mi szem-szájnak és szerelőládának ingere. Öreg gépek, csili-vili tupírjárgányok, szépen karbantartottak és persze "hadirokkantak" is.

Mikor felértünk oda, ahol a mikrofonba odribált 2 "műsorvezető", épp a siratófal-mászás zajlott. Sokat nem láttunk abból, mert egyrészt messze volt, másrészt olyan nagy volt a por, hogy csak fulladoztunk egész délután tőle. A legviccesebb dolgok a dagonya körül történtek. Pl. ebben nem tudom mi lehetett a jó, de nem lennék zuhanyzótálca a gyerek alatt, az tutti:

Aztán jött egy Unimog, ami úgy ment át a gödrön, mintha ki lenne betonozva, elnézést a remegő felvételért, tömeg volt mögöttem, nomeg a jármű is úgy jött, mintha az életemre törne:

 

Aztán kezdődött az igazi verseny, dagonya átkelés időre. A hangulatról dobnék egy képet és két videót, hogy pontosan mit is kell elképzelni, mi történt ott:

 

 

 

Majdnem elfelejtettam a lényeget, miért is az a címe ennek a bejegyzésnek, ami. Szándékom volt, hogy Somogybabodon jó sok Defendert fogok látni. Nem tudom miért, csak úgy gondoltam, hogyha már terepjárós fesztivál, abból biztosan lesz jópár. Megnézem, megtapogatom, eszmét cserélünk a tulajjal, meg ilyenek. Ennek ellenére szó szerint szégyen, amit láttunk, vagyis amit nem láttunk. Ugyanis egy szem Defender nem volt a szombati nap délután. Nem csak a versenyzők között, hanem még a parkolóban sem. Pedig a parkolót 2x is végigjártuk hosszában-keresztben. Lehet, hogy csak simán figyelmetlenek voltunk, vagy a hegy másik oldalán hemperegtek a sárban a Defenderek? Diszkóból ha jól emlékszem 2 db-ot láttunk, illetve találtunk egy csokor pihenő Range Rovert a fák alatt. Odamentünk, egy jófej társaság múlatta itt az időt:

https://picasaweb.google.com/akos.benke/Somogybabod2011?authuser=0&feat=directlink

 

További fényképek az eseményről itt: Somogybabod 2011

 

A bejegyzés trackback címe:

https://defender.blog.hu/api/trackback/id/tr553290456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doGmAI 2011.10.20. 15:53:30

A Defik, és egyéb LR-ek másfelé járnak. Nincs ebben semmi szégyen.
süti beállítások módosítása